IT-läckan inom Transportstyrelsen


Den såkallade IT-läckan inom Transportstyrelsen kan vara långt mycket värre än det som kommit fram. Jag är helt övertygad om att det vi får se är toppen av ett isberg och att långt ifrån allt har kommit upp till ytan. Detta vågar jag säga med anledning av att så mycket, runt om i världen har hänt och kommer att hända.
 

Vad har hänt inom transportstyrelsen?

Fog för att skriva detta anser jag mig ha med anledning av följande:

1, Ett riggat, amerikanskt presidentval?

Det finns klara misstankar och indicier som pekar på att Ryssland på ett eller annat sätt har påverkat det amerikanska presidentvalet.
 

2, Hemliga mail läckte ut under det franska presidentvalet

I samband med det franska presidentvalet hackades Macrons epost och hemliga mail läckte ut till allmänheten.
 

3, Det faktiska intresset i att registret från Transportstyrelsen läcker ut

Det finns, för en främmande makt, riktigt stora värden i den information som har kommit ut till utländska aktörer och rent ekonomiskt är värdet orealistiskt högt.
 
Med anledning av detta är det föga troligt att vi har sett allt. Samtidigt är jag helt övertygad om att det som har skett knappast är en enskild persons ”klantighet”.
 
När det gäller IT-säkerhet och användarsäkerhet är det oerhört viktigt att man som aktör tänker att det värsta alltid kan hända. En snabb konsultation med en forskare inom området hade klargjort att de avsteg man gjorde hade varit förödande och med den informationen skulle man ha gjort annorlunda.
 
Vad tror du är anledningen till varför it-skandalen är ett faktum?

Fortsättning följer…


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: