Vad är en snygg webbdesign?


Vad är egentligen en snygg webbdesign? Många gånger är det högst individuellt och det som en person tycker är snyggt kan en annan tycka är extremt osnyggt. Av den anledningen är det alltid lite känsligt när man inför en kund skall presentera de förslag man har tagit fram. ”Tycker personen som sitter framför mig att det här är snyggt?”
 

Vad är snygg webbdesign egentligen?

 
Som webbutvecklare och webbdesigner måste man följa extremt många ”regler” och trender som existerar på och för Internet. Ett par regler man bör följa (som inte alltid är ett måste) är att man bygger en hemsida med en så kallad responsiv design vilket innebär att en hemsida är mobilanpassad. Den andra regeln som också är bra att följa i de flesta fall är att en hemsida byggs med en grundlig SEO-struktur vilket innebär att man lägger grunden för en bra sökmotoroptimering så att man har en bra utgångspunkt för ett framtida optimeringsarbete med en hemsida.
 

Webbdesign utvecklas konstant

Om du för ett par år sedan uppdaterade din hemsida med hjälp av en webbyrå eller en personlig webbkonsult kan det idag vara aktuellt att åter uppdatera din hemsida rent designmässigt om du vill visa att du är ett företag som fortfarande är med i matchen och att du är ett aktuellt val för dina blivande kunder. Glömmer du därför av att hålla din hemsida modern och aktuell tappar den snabbt rent intressemässigt. Inte nog med det, du hamnar längre ner på Googles lista och det i sin tur kommer innebära färre besökare vilket i slutändan innebär färre kunder.
 

Små förändringar kan göra stor skillnad

Man behöver inte alltid göra stora förändringar för att uppnå en stor skillnad. Tvärtom. Många gånger räcker små ingrepp i din webbdesign för att den ska bli mycket snyggare och attraktiv. Sådana här saker ska en personlig webbkonsult hjälpa dig med. Därför kan det alltid vara bra att tänka ”Vad kan bli bättre med min sajt?” och sen arbeta mer konstant med din hemsida. Den är ju trots allt ett av dina viktigaste säljverktyg och bör underhållas därefter.
 

Vad tycker du om, rent designmässigt?

Har du någon hemsida som du tycker om extra mycket? Rent designmässigt alltså. Om du söker på Google kommer du att hitta en eller ett par hemsidor som fångar din uppmärksamhet lite mer. Försök då att ta vara på dessa hemsidors upplägg och utgå från att din hemsida skall påminna om dessa hemsidors design. Givetvis menar jag inte att du ska kopiera en hemsida, men att få inspiration är aldrig fel och det är på det sättet som Internet utvecklas. Varje dag.


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: