3 sätt att få inspiration till dina artiklar


Artiklar är riktigt bra och nyttigt innehåll på din hemsida. Artiklar hjälper inte bara till med din sökmotoroptimering utan är till stor nytta för dina besökare som vill veta mer inom ett specifikt ämne eller område. Har du en bra hemsida med ett bra CMS (Content Management System – Innehållssystem) är arbetet med att skriva artiklar både lätt och smidigt.  
Men när det väl är dags, när man väl har slagit sig till ro kan det hända att du får skrivkramp. Du kanske rentav har varit med om det någon gång? Därför tänkte jag hjälpa dig, så att du får inspiration till att skriva fler artiklar och hitta ämnen som skulle kunna passa dina besökare.
 

så får du inspiration till dina artiklar
 

Finn din inspiration hos dina konkurrenter

Troligtvis är du inte ensam inom din nisch vilket kan hjälpa dig med att få mer inspiration till dina artiklar. Kolla hur andra gör och vad de skriver om. Kolla vilka bilder de har i sina inlägg och se om du kan matcha innehållet till din artikel. Viktigt att tänka på är att du inte får kopiera någon form av innehåll utan tillåtelse då det strider mot upphovsrätten. Däremot är det fritt fram för att skaffa sig inspiration och själv skapa sitt innehåll till sin hemsida.
 

Grymt lästips: Så blir din hemsida värd över 1,000,000:-!

 

Finn inspirationen genom dina tidigare artiklar

Om du har haft uppe din hemsida ett tag och fått upp ett par artiklar så kan du gå tillbaka och se om du kan finna en lucka. En lucka kan vara ett område som du svagt belyst i någon eller flera artiklar men som du kan gå lite djupare in på i ett separat inlägg? Kan du här finna något ämnesområde som skulle kunna bli din nästa artikel?
 

Fråga vad andra vill veta

Om du har ett nyhetsbrev eller om du känner folk som besöker din hemsida kan du alltid fråga dem ”Vad vill du att jag ska skriva om?” och sedan invänta svar. Får du förslag på ämnesområden är det samtidigt något som personen verkligen vill veta mer om och du kommer troligtvis att få en positiv respons. En annan positiv effekt är att om det är personer som bara följer dig och som du saknar en verklig relation till kommer personerna att uppskatta dig som person mer vilket kommer att stärka ditt varumärke lite mer. -Bra va?
 

Hur gör du för att få inspiration till att skriva artiklar?

Lägg din kommentar i de sociala medierna och glöm inte hashtagen #OC4ALL


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: