Hur viktigt är ditt varumärke?


Ditt varumärke är din fasad, ditt dragplåster, din själ. Eller…? Ett varumärke skall spegla ditt företags värderingar. Saknar du ett tydligt varumärke kommer dina kunder inte att känna igen sig. De kommer att sakna den känsla som de skulle kunna få med ett bra och tydligt varumärke.
 

Därför undrar jag hur viktigt ditt varumärke är…?

 

Ditt varumärke skall spegla dig och ditt företag.
 

Det är ingen slump att varumärken som Coca cola, Google och Apple är så välkända som de är. Det beror på att varumärket är allt för dessa företagen. De gör allt de kan för att stärka sin image i alla led. Från idé till färdig produkt. Så därför, om du inte har funderat på ditt varumärke är det läge att börja göra det nu.
 

Varumärken kan byggas på olika sätt

Även om du är en liten aktör kan du, utan problem bygga upp din image. Med hjälp av alla sociala medier och webblösningar som existerar kan du när som helst förbättra ditt varumärke. Så länge som du är konsekvent och håller dig till ditt område så lägger du ytterligare en byggsten på din igenkänningsfaktor så fort du publicerar något matnyttigt. 
Hur du väljer att bygga dina varumärken är ju såklart helt och hållet upp till dig. Men om du inte ens har tänkt tanken på att bygga dig ett så tycker jag att du bör ta en funderare och starta med en gång.
 

Tips: Läs mer om hur du maxar din närvaro online!

 

Känner människor till din hemsida?

En hemsida är det första som väldigt många kollar in så fort de har fått nys om ett nytt företag. Känner de inte ens till den eller saknar du en hemsida så är något väldigt fel just därför att det är din hemsida som hjälper dig att stärka din image, hjälper dig att få kontakt med människor men framför allt… Den speglar ditt företags värderingar och ståndpunkter. Kort och gott. Den speglar ditt varumärke :). 
Ju bättre din hemsida är, desto mer kommer folk att komma ihåg den (i sitt undermedvetna), desto mer kommer folk att känna igen sig när de besöker den igen eller när de besöker dina sociala medier. Det är riktigt bra.
 

Din grafiska profil är A o O

Din grafiska profil är så viktig att man aldrig ska göra några undantag alls. Det är tack vare din grafiska profil som gör att folk kommer att känna igen ditt företag och de kommer att komma ihåg dig som person. Därför är det viktigt med en väl utarbetad grafisk profil som fungerar både online och offline.


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: