WordPress uppdateras till version 4.5


Den 12e April uppdaterades WordPress till version 4.5. Versionen är namngiven efter Jazzartisten och saxofonisten Coleman Hawkins.

 

Uppdatera WordPress idag!

Har du en hemsida som är uppbyggd med WordPress bör du ha som rutin att uppdatera omgående. Eftersom du vill ha en så säker hemsida som möjligt bör du alltid ha för vana att se till att din hemsida är säker och stabil som möjligt. Om du inte vet med dig om ditt webbhotell tar skapar backup-filer av din hemsida regelbundet bör du även göra en backup på den utifall något skulle gå snett efter att du har installerat den senaste versionen.
 

Vad är nytt med den senaste versionen?

I den senaste versionen av publiceringsverktyget WordPress kan man se att systemet har berikats med funktioner separerade på två olika områden, nämligen Redigeringsförbättringar och Anpassningsförbättringar. Nedan har jag gjort en kortare förklaring till vad varje förbättring innebär för den som använder sig utav en wordpressajt.
 

Direktlänkning

Direktlänkning innebär att i samband med att du skriver så är förfarandet kring att skapa hyperlänkar till andra hemsidor förenklat. Det innebär att det blir mindre distraktioner för den som skapar textinnehåll på en hemsida.
 

Genvägar för formatering

För den mer vane skribenten eller kodaren finns nu 2 fördelar. Den första är kort och gott: Tre stycken efterföljande streck ( — )skapar automatiskt en horisontell linje.
Den andra funktionen hjälper till att formatera kod direkt i det visuella läget med hjälp av två stycken (”).
 

Responsiv förhandsgranskning live

När du anpassar ditt tema i WordPress så kan du direkt se hur din hemsida beter sig i olika skärmstorlekar. Perfekt för dig som vill hur din hemsida ser ut i t.ex. en mobiltelefon eller surfplatta.
 

Anpassade logotyper

Det är numer enklare att lägga in en logotype till din wordpress-sida. I den inbyggda tema-redigeraren kan du anpassa dina logotyper enklare och smidigare än förr.
 

Vidare har systemet berikats med en rad mindre nyheter inom olika områden som du kan läsa mer om här
 

Varför har de döpt versionen efter en Jazzartist?

Varje större uppdatering (som det här är) har sedan version 1.0 döpts efter jazzartister. Enligt communityt själva så älskar de jazz och vill hedra musiken och musikerna med att namnge sina större versioner efter en artist som någon av utvecklarna tycker om.
På systemets versionsinformation kan man läsa om den här och tidigare versioner som är skapade för dig och alla andra som vill växa på Internet.


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: