Vad är en #Hashtag?


En #Hasthtag används framförallt i de sociala medierna. Använder du en #Hashtag kommer du att förknippas inom ett eller flera ämnesområden beroende på hur många du väljer att använda i ett inlägg på t.ex. twitter.
 

#Hashtags använder man i de sociala medierna
 

Jag använder taggen #OC4ALL väldigt ofta när jag publicerar mina inlägg på de sociala medierna. Det är en tagg som jag själv valt att skapa och som gör det betydligt lättare för folk att hitta till mitt företags inlägg.
 

Taggen OC4ALL har jag skapat för Dig. Den är skapad för att du skall lära dig mer om hemsidor och därför blev det OC (One Consultant) 4 (for / för) ALL (Alla och envar). Kort och gott, One consultant är till för alla som vill veta mer om webb och webbutveckling.
 

Sök på en hashtag

Om du söker på en hashtag i de sociala medierna kommer du att märka att du får upp mängder av offentliga inlägg som kopplas till den tagg som du har sökt på. Söker du på t.ex. #hemsidor så kommer inlägg med den taggen att redovisas för dig. Andra ämnesområden kan vara #Försäljning, #Företagande eller något annat som du vill veta mer om.
 

Använder du någon #hashtag själv?

För att du ska göra det lättare för folk att hitta dig skall du givetvis använda dig utav #hashtag’s. Framförallt kopplas ditt namn ihop med ämnesområdet och det kommer att gynna dig i det långa loppet om du vill skapa dig ett rykte på de sociala medierna.
 

Kan du gissa vilka mina #hashtags är?

Om du följer mig i de sociala medierna så kommer du att märka att jag använder mig utav fler taggar än bara #OC4ALL. Det kan till exempel vara #Hemsidor, #Webbsidor, #Företagande, #Kunder, #Marknadsföring och så vidare. Sådant som är en betydande framgångsfaktor i ett företag. Se det såhär. 1 #Hemsida hjälper en företagare med sitt #företagande och att få fler #Kunder. Det kallas för #Marknadsföring.
 
Kan du bygga upp din tagg-struktur på liknande sätt så är det riktigt grymt. Men du, tänk på att undvika överflöd. Riktlinjer är 3-5 stycken annars klassas det som spam och ditt inlägg riskerar att filtreras bort.


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: