Så blir din sajt värd över 1 miljon kronor


Kan en sajt vara värd 1 miljon? – Det är väldigt svårt att konstatera ett verkligt värde på en sajt eftersom det är så många parametrar och nyckeltal man måste ta hänsyn till. Men förutom att rubriken antyder att en sajt kan vara värd 1 miljon så tänkte jag diskutera lite kring hur jag ser på det.
 

Hur mycket vill du omsätta med hjälp av din sajt?

Foto av: Ryan Shea // flickr.com – Jag formligen Creative Commons

För två år sedan fick jag ett trevligt uppdrag. Jag skulle hjälpa en helt ny företagare med onlinetjänster. Efter ett telefonmöte kom vi fram till att klienten behövde följande:
 

1, En ny sajt

En ny sajt skulle bli navet ut mot ett okänt hav av nya kunder till verksamheten
 

2, Sajten skulle vara enkel att uppdatera

-Därför installerades WordPress som publiceringsverktyg vilket är en riktig fördel för både mig som webbkonsult men även kunden som enkelt behöver komma åt sitt innehåll på sin hemsida, var man än befinner sig.
 

3, Hemsidan skall hittas av sökmotorerna

-Därför hjälpte jag till med att skapa en riktigt bra och kostnadseffektiv kampanj på Google Adwords samt gjorde sajten bättre sökmotoroptimerad från grunden vilket innebär att kundens hemsida ligger på förstasidan på flertalet av de söktermer som var önskemålet.
 

4, Webbdesignen skall vara tilltalande och uppmana till action

-Därför gjordes designen utefter de trender som existerade vid tidpunkten då sajten skapades.
 

Värt att nämna är att klienten omsatte över 100.000:- första månaden och över 1.000.000:- första året.
 

Vad betyder den omsättningsökningen för dig?

Läser man igenom det här inlägget så förstår man hur viktigt det är med att man anlitar en konsult som kan sin sak eller att man lär sig själv. Det är varken en omöjlighet eller tråkigt. Vill du lära dig mer om webbutveckling kan du alltid kika in på w3schools.com. Där kan du få lite mer information om vad man ska göra och hur man skall lära sig programmera för webben. Vilket jag givetvis tycker att du skall göra om du har intresset. I annat fall så kan du slå mig en signal på 0708-666325.


Rådgivare och skapare av den här artikeln:
Jonas

PS. Vill du ha fler tips och råd? följ mig på Twitter, Facebook och Instagram. uppdateringar varje dag med tips och råd direkt till dig, gratis!


Taggar: